Hoe faciliteer je in de nieuwe werkelijkheid veilige mobiliteit in de openbare ruimte?
Nieuwe normaal uitdaging voor wegbeheerder
Nu Nederland voorzichtig de eerste stappen uit de intelligente lockdown zet, neemt het aantal bewegingen ook weer toe. Dat levert een grote uitdaging op voor de wegbeheerder: hoe faciliteer je in de nieuwe werkelijkheid veilige mobiliteit in de openbare ruimte? De eerste noodmaatregelen liggen al op straat, nu is het zaak om tot een effectief pakket aan maatregelen te komen. XTNT gaat deze uitdaging samen met je aan tijdens het Verbindingsfestival.
Tijdens de sessie van XTNT op het Verbindingsfestival zullen experts Robbin Lankhuijzen en Kirsten van Merwijk u helpen om integrale wijze te kijken naar het nieuwe normaal. De effectiviteit van gemeentelijke maatregelen wordt bepaald door het samenspel van verkeerskundig inzicht, verkeerspsychologie, inrichting van infrastructuur in de openbare ruimte en betrokken communicatie. XTNT kent dit speelveld uitstekend.
Verbeteren, uitbreiden en bestendigen
XTNT helpt u om op drie niveaus te kijken naar ‘het nieuwe normaal’ in de binnenstad en dorpskern. We helpen u indien nodig bij het selecteren en inzetten van relevante maatregelen in uw binnenstad of dorpskern. We geven u inzicht in de effectiviteit van de maatregelen. Met onze kennis van verkeer, infrastructuur, communicatie en gedrag helpen wij u de ingezette maatregelen te evalueren én bij te schaven waar nodig. Op basis van deze ‘quick wins’ zoeken we, samen met belangrijke stakeholders in uw stad of dorp, naar aanknopingspunten voor effectieve en houdbare maatregelen tijdens én na de coronacrisis.
Het Verbindingsfestival brengt op 11 juni 2000 (young) professionals op het gebied van openbare ruimte, mobiliteit en gebouwde omgeving bij elkaar. Bekijk hier het programma en stel je ticket veilig!
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Utrecht wil luchtkwaliteit in stad verder verbeteren
22 nov om 17:14 uurDe gemeente Utrecht wil de luchtkwaliteit in de stad verder verbeteren. Hoewel die in de afgelopen jaren al…
Apeldoorn aan kop in Gezonde Stad Index
13 nov om 11:13 uurDe nieuwste editie van de Gezonde Stad Index, gepubliceerd door Arcadis, benadrukt het belang van voortdurende…
Biind Magazine #4 2024 over de Gezonde Leefomegving
22 okt om 09:18 uurIn de nieuwste editie van Biind Magazine staat de gezonde leefomgeving centraal. Gezondheid en welzijn worden…
Gezonde leefomgeving in Leiden: ruimtelijke puzzel vergt slimme combinaties
9 okt om 07:30 uurLeiden zet ambitieuze stappen richting een groenere toekomst. Na het succes van het Singelpark richt de stad…
Dordrecht Sportgemeente van het Jaar 2024, ook prijs voor Maastricht
3 okt om 17:37 uurTijdens het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch werd Dordrecht afgelopen week…
Hoe gaan we naar een gezonde leefomgeving?
10 sep om 10:03 uurEen gezonde leefomgeving is een leefomgeving die als prettig wordt ervaren, en waar de druk op de gezondheid zo…
Uiteenlopende gemeentelijke plannen voor gezondheid via sport en bewegen
10 jul om 12:20 uurDe rol van sport en bewegen in de plannen van gemeenten voor het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)…
BioClock Consortium onderzoekt invloed van kunstlicht op biologische klok
3 jul om 16:16 uurDe gehele levende natuur bezit een biologische klok. Deze wordt ‘gelijk gezet’ door licht, van nature de…
Reactie toevoegen