KNVB start in samenwerking met ENGIE het slimme mobiliteitsprogramma GO.
KNVB zet zich in voor CO2-reductie
Dit mobiliteitsprogramma moet helpen het CO2-gehalte te reduceren.
In totaal zorgen vervoer per auto, bus en trein voor 65 kiloton CO2-uitstoot per jaar. Dat moet omlaag, zo zeggen ze bij de KNVB. "De KNVB gaat de uitdaging aan om CO2-reductie te bewerkstelligen over al deze vormen van transport en is daarom, samen met ENGIE, het slimme mobiliteitsprogramma GO gestart", zegt Eric Gudde, Directeur Betaald Voetbal van de KNVB.
Mobiliteit verduurzamen
Duurzame mobiliteit speelt een belangrijke rol in de energietransitie voor technisch dienstverlener en energieleverancier ENGIE. “Om de CO₂-uitstoot in 2050 met 95 procent te reduceren zullen we onze mobiliteit slimmer en verantwoorder moeten aanpakken”, zegt Jacco van der Burg, Manager Smart Mobility en E-Mobility bij ENGIE Infra & Mobility. “We willen elektrisch rijden maximaal faciliteren, omdat hier de grootste milieuwinst te behalen valt. Daarom vinden we de samenwerking met de KNVB perfect aansluiten bij onze doelstellingen. We pakken de aanvoerdersrol om twintig procent CO2-reductie te realiseren binnen het Nederlands voetbal.”
Mobiliteitsoplossingen met duurzaamheid in achterhoofd
Binnen het GO-mobiliteitsprogramma worden de komende jaren verschillende slimme oplossingen ontwikkeld om mobiliteit zo duurzaam en slim mogelijk in te richten. Zo wordt er gekeken naar het optimaliseren van het speelschema, het integreren van nieuwe manieren van transport, het beschikbaar stellen van elektrische deelauto's voor voetballers, en een slimme carpoolapp die adviseert hoe je samen naar een training of wedstrijd kan rijden. Daarnaast wordt er onderzocht of het mogelijk is om aan het betaald voetbal en amateurverenigingen mogelijkheden te bieden om samen te investeren in laadpalen voor elektrische auto's of spelersbussen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Utrecht wil luchtkwaliteit in stad verder verbeteren
22 nov om 17:14 uurDe gemeente Utrecht wil de luchtkwaliteit in de stad verder verbeteren. Hoewel die in de afgelopen jaren al…
Ontwerpkeuzes binnen een beperkt beschikbare fysieke ruimte
19 nov om 14:47 uurRuimte is bij elke stedelijke schaalsprong het toverwoord. Niet iedereen wil wonen…
Apeldoorn aan kop in Gezonde Stad Index
13 nov om 11:13 uurDe nieuwste editie van de Gezonde Stad Index, gepubliceerd door Arcadis, benadrukt het belang van voortdurende…
De gedragseffecten van duurzame mobiliteit
11 nov om 08:03 uurTijdens het CVS-congres dat plaatsvindt op 21 en 22 november te Utrecht presenteren Rijkswaterstaat en Decisio…
Biind Magazine #4 2024 over de Gezonde Leefomegving
22 okt om 09:18 uurIn de nieuwste editie van Biind Magazine staat de gezonde leefomgeving centraal. Gezondheid en welzijn worden…
Gezonde leefomgeving in Leiden: ruimtelijke puzzel vergt slimme combinaties
9 okt om 07:30 uurLeiden zet ambitieuze stappen richting een groenere toekomst. Na het succes van het Singelpark richt de stad…
Dordrecht Sportgemeente van het Jaar 2024, ook prijs voor Maastricht
3 okt om 17:37 uurTijdens het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch werd Dordrecht afgelopen week…
Onderzoek naar acceptabele reistijd
27 sep om 09:23 uurHet Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek uitgevoerd naar wat Nederlanders beschouwen…
Reactie toevoegen