De komende maanden gaat startup Mobimiles aan de slag om duurzaam reisgedrag onder medewerkers van het Erasmus MC te belonen. Mobimiles is een van de deelnemers aan Mobility Lab, een programma dat innovatieve startups op weg helpt.
Startup beloont duurzaam reisgedrag werknemers Erasmus MC

Tijdens de Week van de Duurzaamheid (10 t/m 14 oktober) lanceert het Erasmus MC in Rotterdam het ‘Duurzaam Erasmus MC idee 2021’, een wedstrijd waarbij alle inzendingen welkom zijn en beoordeeld worden op originaliteit, uniciteit, toepasbaarheid, haalbaarheid (binnen een jaar te implementeren) en circulariteit. In samenwerking met de Verkeersonderneming ontvangen de eerste 25 indieners van een goed idee een bedankje voor hun inspanning, namelijk: twee maanden gratis gebruik maken van het spaarprogramma Mobimiles. Op deze manier krijgt Mobimiles de kans om haar innovatie te testen in de praktijk en worden medewerkers van het Erasmus MC gemotiveerd om deel te nemen aan het beste duurzame idee van 2021.
Mobimiles: sparen voor duurzame cadeaus
Mobimiles is een nieuw beloningsprogramma voor medewerkers die op een duurzame manier van, naar en voor het werk reizen. Fietsen, lopen, het openbaar vervoer, elektrisch rijden: het valt allemaal onder duurzaam reizen, zolang het maar geen CO2 of fijnstof uitstoot. Deze duurzame ritten worden beloond met Mobimiles, oftewel spaarpunten. Op elk gewenst moment kan een werknemer deze punten in de webshop inwisselen worden voor een duurzaam cadeau: van bio-bidons tot duurzaam geproduceerde fietskleding. Hans-Peter Schilte, projectmanager duurzaamheid vertelt waarom het Erasmus MC de pilot ondersteunt: ”Gezien het duurzame karakter doet het Erasmus MC graag mee aan deze pilot van Mobimiles en is het fantastisch dat dit gecombineerd kan worden met de activiteiten die georganiseerd worden tijdens de Week van de Duurzaamheid.”
Hoe gaat de pilot in zijn werk?
Gedurende de maanden november en december 2021 gaan de eerste 25 idee-indieners van het Erasmus MC hun duurzame reizen registeren in een app. Op deze manier worden de duurzame ritten omgezet in Mobimiles, oftewel digitale punten voor het aantal afgelegde duurzame kilometers. Na afloop wisselen de medewerkers de gespaarde in voor een duurzaam cadeau of activiteit in de Mobimiles webshop. Uiteraard geldt: hoe meer duurzame kilometers zijn afgelegd, hoe meer gespaarde Mobimiles en hoe meer keus in de webshop. Mobimiles oprichter Teus van Grootveld is enthousiast over de pilot: “Dit is een prachtige testcase voor ons. We zijn erg benieuwd naar de reacties van deelnemers over het sparen en de inhoud van de webshop. Zo krijgen wij input om ons initiatief verder te optimaliseren”.
Vanaf 8 oktober is op de website www.mobimiles.nl alles te vinden over dit nieuwe initiatief en de pilot met Erasmus MC.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
De invloed van ruimtelijk beleid op gezondheid
Ruimtelijk beleid heeft een grote impact op de leefomgeving en daarmee op de gezondheid en het welzijn van…
Gezonde bodem door rijksbrede samenwerking
Het College van Rijksadviseurs (CRa) benadrukt het belang van rijksbrede samenwerking voor een gezonde bodem.…
Eo Wijersprijsvraag 2025 - 2026 over Verkwikkende Vergezichten
De Eo Wijersstichting heeft het thema voor de 13e editie van de Eo Wijersprijsvraag aangekondigd: "…
Utrecht zet in op vergroening met acht klimaatadaptieve projecten
De gemeente Utrecht zet vol in op een klimaatbestendige stad en kondigt acht nieuwe projecten aan die bijdragen…
Leeuwarden maakt via beleidskader werk van biodiversiteit en vergroening
Vorige week heeft gemeente Leeuwarden haar Uitvoeringsprogramma’s Biodiversiteit en Vergroening vastgesteld.…
Integrale aanpak met de SchoolpleinenCheck
Groene, speelse schoolpleinen die bijdragen aan klimaatadaptatie, gezondheid en sociale verbinding: met de…
Blue Zone Festival: Hét festival voor de gezonde leefomgeving
Gezonde leefomgevingen maken we samen. Het Blue Zone Festival, hét festival voor de…
Nedersaksenlijn: Meer dan een spoorlijn
De spoorkaart van Nederland laat zien dat we over een vrij goede dekking beschikken. Bijna overal in het land…
Reactie toevoegen