Professionals over de smart mobility-trends van 2019: "De grenzen worden zichtbaar."
Wat zijn de smart mobility-trends voor 2019?
Smart mobility een hot item in mobiliteitsland. Slimmer reizen door bijvoorbeeld auto's en infrastructuur die met elkaar communiceren. Daarnaast wisselen verschillende mobiliteitsmodaliteiten informatie uit met elkaar, zodat je naast de auto ook andere reisopties voorgeschoteld krijgt. Maar wat zijn nu de smart mobility trends voor 2019? We vroegen het aan jonge professionals en ouwe wijsheren uit het vak.
Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres (NVC) stelden wij aan Arend de Geus en Filip van As de vraag hoe zij denken over de smart mobility-trend van 2019. De Geus, journalist en dagvoorzitter tijdens het NVC, geeft het volgende antwoord: “Ik denk vooral aan het pakketvervoer. Steeds meer bussen rijden voor driekwart leeg door de stad. Ik denk dat verschillende bezorgsystemen met elkaar samen gaan werken om ervoor te zorgen dat er volle bestelauto’s gaan rijden.”
Beperkingen smart mobility
Filip van As is afdelingsvoorzitter van Veilig Verkeer Nederland in Zwolle en mede initiatiefnemer van Tour de Force. Hij denkt dat het in 2019 juist gaat over de beperkingen van smart mobility. “Naast de kansen van smart mobility denk ik dat de grenzen van het thema in beeld komen. Verkeersdeelnemers die geen gebruik maken van smart mobility, worden bijvoorbeeld geconfronteerd met de risico’s die het in het verkeer kan opleveren.”
Jonge professionals
Ook jonge professionals werden ondervraagd naar hun mening voor de smart mobility-trends in 2019. Ze zijn in verschillende gebieden werkzaam binnen de mobiliteitswereld. De ene is werkzaam in het openbaar vervoer, een ander zet zich in voor voetgangers en fietsers en de derde spart met bewoners over de verbreding van een weg. Hierdoor kreeg ons 'Biind Box' item te maken met een zeer divers antwoordenpallet.
Wat zijn volgens jou de smart mobility trends voor 2019?
Heb je een mening over de smart mobility trends voor 2019? Discussieer mee via LinkedIn!
Meest gelezen
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Apeldoorn aan kop in Gezonde Stad Index
13 nov om 11:13 uurDe nieuwste editie van de Gezonde Stad Index, gepubliceerd door Arcadis, benadrukt het belang van voortdurende…
Biind Magazine #4 2024 over de Gezonde Leefomegving
22 okt om 09:18 uurIn de nieuwste editie van Biind Magazine staat de gezonde leefomgeving centraal. Gezondheid en welzijn worden…
Gezonde leefomgeving in Leiden: ruimtelijke puzzel vergt slimme combinaties
9 okt om 07:30 uurLeiden zet ambitieuze stappen richting een groenere toekomst. Na het succes van het Singelpark richt de stad…
Dordrecht Sportgemeente van het Jaar 2024, ook prijs voor Maastricht
3 okt om 17:37 uurTijdens het jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in ’s-Hertogenbosch werd Dordrecht afgelopen week…
Hoe gaan we naar een gezonde leefomgeving?
10 sep om 10:03 uurEen gezonde leefomgeving is een leefomgeving die als prettig wordt ervaren, en waar de druk op de gezondheid zo…
Uiteenlopende gemeentelijke plannen voor gezondheid via sport en bewegen
10 jul om 12:20 uurDe rol van sport en bewegen in de plannen van gemeenten voor het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)…
BioClock Consortium onderzoekt invloed van kunstlicht op biologische klok
3 jul om 16:16 uurDe gehele levende natuur bezit een biologische klok. Deze wordt ‘gelijk gezet’ door licht, van nature de…
Schone Lucht Akkoord op koers voor gezondheidswinst
2 jul om 11:52 uurAls alle plannen voor schonere lucht worden uitgevoerd, zullen Nederlanders in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5…
Reactie toevoegen