Nina Veders

Sinds augustus 2018 ben ik als onderzoeker werkzaam aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), bij het lectoraat Automotive Research. Na het afronden van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit aan Hogeschool Windesheim Zwolle, deed de gelegenheid zich voor om te gaan werken als onderzoeker en projectleider bij HAN Automotive Research. Een kans die ik direct met beide handen heb aangegrepen. Ik zou mijzelf nog geen expert in een discipline willen noemen, maar wel een mobiliteitsmeisje in de automotive.

 

In een wereld die ontzettend snel verandert is niets zo mooi als kunnen meekijken hoe (voertuig)techniek zich ontwikkelt en kunnen onderzoeken hoe deze ontwikkelingen de mobiliteit de komende jaren gaan beïnvloeden. Ik vind het (nog grijze) gebied tussen de weggebruiker en voertuiginnovaties razend interessant. Maar ook het effect van voertuigontwikkelingen op de inrichting van wegen. Van sociale psychologie, voertuigtechniek eb ethische vraagstukken tot uitdagingen in de mobiliteitspraktijk: ik probeer het allemaal bij elkaar te brengen en te doorgronden wat voor effect ze op elkaar hebben. Meer dan wat dan ook vraag ik mij af hoe deze uiteenlopende werelden dichterbij elkaar te brengen zijn en ze samen een bijdrage kunnen leveren aan verkeersveiligheid of leefbaarheid?



Momenteel ben ik bij uiteenlopende projecten en onderzoeken betrokken, passend binnen intelligent mobility. Van het onderzoeken van effecten van trends uit de mobiliteit op de werkplaats van de toekomst, naar het doen van een verkennend onderzoek voor de ontwikkeling van een voertuig tussen auto en fiets, het ontwikkelen van een onderzoeksmethodiek waarmee beoordeling van gedrag dat verandert door toevoeging van ADAS in auto’s kan worden vastgesteld tot aan welke rijtaakondersteuning ouderen verkeersdeelnemers behoefte hebben om veilig en langer te kunnen blijven autorijden.



In mijn blogs hoop ik te kunnen gaan schrijven over dat wat ik mijn werk tegenkom en jullie mee te kunnen nemen in het interessante werk dat ik mag doen.

Contactgegevens

Functie
Junior onderzoeker